Kedves olvasó, ha nem működik valamelyik link írj e-mailt! zigi69@gmail.com






LULÚ TÖRTÉNETE 
(Las edades de Lulú) 

színes, feliratos, spanyol erotikus dráma 1990

Rendező: Bigas Luna 

Szereplő(k): 
Francesca Neri (Lulú) 
Óscar Ladoire (Pablo) 
María Barranco (Ely) 
Fernando Guillén Cuervo (Marcelo) 
Rosana Pastor (Chelo) 
Javier Bardem (Jimmy) 

Az ellentmondásos spanyol rendező, Bigas Luna ezen korai alkotása Amudena Grandes botrányos regénye alapján készült. 
Marcelo és Pablo jó barátok. Pablo gyakran látogatja barátját és ezen alkalmakkor szinte mindig találkozik barátjának a felnőttkor küszöbén álló kis hugával. 
A fiatal és bájos Lulu nem titkolja vonzódását a korban és tapasztalatban jóval előtte járó jóképű Pablo-hoz. Marcelo – ismerve húga vonzalmát – egy előre megbeszélt koncert lemondásával szinte barátja karjába taszítja húgát, a fiatal tapasztalatlan lányt. A nőket a szexuális élvezetek tárgyaként kezelő, egoista férfi pedig minden romantikus előzmény nélkül, parancsszerű utasításokkal vezeti be a lányt a testi gyönyörök világába. 
Pablo hosszabb időre Amerikába utazik. A szerelmesek továbbra is tartják a kapcsolatot. Aztán, néhány év múlva, amikor a férfi hazaérkezik már egy érett nővel találja szembe magát. 
Fellángol újra a szerelem, ami elsősorban az élvezetek különböző formáinak keresésében nyilvánul meg. 
Összeházasodnak és egy szépséges kislányuk születik. Az életüket azonban továbbra is a szex és a buli határozza meg, bár a kapcsolatukban megjelennek bizonyos problémák is. 
Egy garden-partyn aztán ismét összetalálkozik a két jó barát. A beszélgetés során Marcelo – Lulu testvérbátyja – lazán odaveti, hogy a kis húgából milyen jó nő lett és ha nem lenne az édestestvére, nagyon szívesen megdugná. „Próbálkozz be nála”, - volt erre a férj gyors reakciója. 
Amikor a buli előrehaladtával elegendő pia lefolyt már a torkokon Pabló rábeszéli szex-függő feleségét egy perverz játékra. Bekötött szemmel kell egyszerre két férfivel szeretkeznie. Lulu nem tudja, hogy a két férfi közül az egyik a saját bátyja lesz… 
A szexuális aktus megtörténik. Amikor fény derül Pablo szerepére a vérfertőző kapcsolat létrejöttében, kitör a botrány. 
Lulu elköltözik a férjétől. Új életet kezd, ami számára nem sok jóval kecsegtet. A függőségéből adódó kényszeresen választott életforma egyre közelebb hozza számára azt a szakadékot, amibe nagyon könnyen bezuhanhat. 
Létezhet-e ebből az állapotból valamiféle kiút? A film végén erre is választ kapunk…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése