Kedves olvasó, ha nem működik valamelyik link írj e-mailt! zigi69@gmail.com






Szégyentelenül
(Bez wstydu)

színes, feliratos lengyel társadalmi dráma,  96 perc, 2012

Rendező: Filip Marczewski

Szereplők:
Agnieszka Grochowska ... Anka
Mateusz Kosciukiewicz ... Tadek
Anna Próchniak ... Irmina
Maciej Marczewski ... Andrzej
Paula Bak 

A film tartalmának műfaji besorolásakor rögzített társadalmi dráma minősítést nyugodtan lefordíthatjuk úgy is, hogy tanmese a volt szocialista országok rendszerváltás után kialakult emberi és társadalmi viszonyairól;- a kivételek mindig a szabályt erősítik! Ez ugyanis, egy kis közép kelet-európai abszurd.
Van itt minden; egyéni és társadalmi kiszolgáltatottság, laza zsidózás és fasisztázás, cigányok ellen végrehajtott attakok, rasszista megnyilvánulás és a politikus”csinálás”-nak nem éppen bizalmat ébresztő természetrajza vagy mondhatni a pillanatnyi helyzettel való visszaélés egy minősíthetetlen példája. Megtudhatjuk, hogy milyen erkölcsi nívót képviselnek azok, akik aztán kormányra kerülve a sorsunkról döntenek. Mélységek és magasságok, önzés és önzetlenség, különféle emberi tragédiák és egy testvérszerelem állnak a történet fókuszában..
A film emberi sorsokon keresztül tárja elénk egy letapogathatóan beteg társadalom kórképét…
Aki rá szeretne ismerni saját környezetére, az feltétlenül nézze meg a filmet és mindenképpen vonjon le belőle a maga számára megfelelő tanulságokat.
Ugyanis a hiszékenység a nem kellő tudásból fakad. Ismeretek birtokában könnyebb választani a jó és a rossz, a rossz és a kevésbé rossz valamint a normális és az abnormális között.  ....by kulCSA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése