Kedves olvasó, ha nem működik valamelyik link írj e-mailt! zigi69@gmail.com







Trust

feliratos, amerikai filmdráma, 106 perc, 2010 

rendező: David Schwimmer

szereplők:
Clive Owen (Will Cameron)
Catherine Keener (Lynn Cameron)
Jason Clarke (Doug Tate)
Viola Davis (Gail)
Noah Emmerich
Brandon Molale
Liana Liberato (Annie Cameron)
Jordan Trovillion (pincérnő)

A Trust a ma filmje. Pár éve talán nem hittünk volna ebben, legyintettünk is volna reá, manapság azonban mégis látjuk benne a rációt. A világ elferdülése, a milliónyi szomorú és beteg hírfolyam miatt egy percre sem lehet hiteltelennek, valótlannak tekinteni mindazt, amin végig és keresztülmegy a kislány a családjával együtt. Más idők járnak; a chatelés már üzlet és szórakozás, a nevelési szokások megváltoztak, míg a tinik (kinek inge) korán érnek, a szabadság soha nem látott méreteket ölt a virtuális tér adta lehetőségekkel. 
David Schwimmer filmje egyszerre szomorú és egyszerre dühítő. A korábbi Jóbarátok színész, ma már rendező második nagyjátékfilmjével egy olyan történetet önt filmbe amiről senki nem szeretne beszélni, mesélni vagy csak ilyet megélni. A témaválasztása onnan eredeztethető le, hogy korábbi barátnői közül ketten is voltak szexuális zaklatásnak kitéve még gyerekkorukban.
A Trust egyszerűen visz magával, sodródsz vele előre és tovább az elkerülhetetlen felé. Az egyes chatszövegek által nem csak azt láthatjuk meg, ahogy egyre közelebb kerül a lány a férfihoz, hanem ezáltal megismerjük őt magát, a főszereplőt is, nem nagyon, de annyira, hogy érdekeljen a sorsa akkor, amikor kell hogy érdekeljen majd. Visszagondolva a karakterkibontás ennyiben ki is merül kezdésként, itt látunk életszitukat a lányról, ahogy a családdal azonosul, barátokkal, hogy sportol miegymás, de tényleg ennyi, ennyi meg elég is. 

http://data.hu/get/4268671/Trust.rar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése